Uncategorized

Big Band Balance pakt groot uit in De Vioolkist

Het Big Band geluid is weer helemaal terug. Ook in theater De Vioolkist in Hilversum, waar op 13 januari Big Band Balance optreedt. Die avond viert de band haar 40-jarig jubileum met een speciale feestelijke setlijst. Kom ook luisteren en lekker dansen op de rijke sound van trompetten, trombones en saxofoons, opgezweept door een hete ritmesectie.

De big band uit Utrecht komt in een traditionele bezetting met drie blazerssecties, piano, gitaar, bas en drums. Op hun jubileumconcert spelen ze echter allesbehalve een traditionele set. Deze avond nemen ze drie zangeressen mee en is het feest! Dansen op latin, pop, rock ’n roll, funk en disco in speciale big band arrangementen. Precies zoals we dat kennen van Robbie Williams, Michael Bublé of dichter bij huis met Sven Hammond of Guus Meeuwis en The New Cool Collective. Uiteraard geniet je het best ‘live’ van het rijke big band geluid.

Een rijk verleden

Big Band Balance speelt al 40 jaar in binnen- en buitenland. Met tournees door Polen, Italië en Luxemburg en honderden optredens op bijzondere plekken in Nederland. En nu eindelijk in theater De Vioolkist in Hilversum. Regelmatig spelen bekende muzikanten uit binnen- en buitenland mee.

Op 13 januari 2024 viert Big Band Balance het 40-jarig jubileum met het publiek, met een bijzonder avondvullend optreden in theater De Vioolkist in Hilversum. U kunt daarbij zijn. Toegang is 20 euro exclusief servicekosten. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Wees er dus snel bij. WWW.BIGBANDBALANCE.NL/TICKETS

40 jaar podiumplezier

‘Waar wij spelen hebben de mensen altijd iets te vieren’, zegt Pim Wittenberns, oprichter en dirigent van Big Band Balance. ‘Als Big Band Balance spelen we in op het publiek omdat we kunnen kiezen uit veel muziekstijlen. Ons repertoire beslaat pakweg de afgelopen honderd jaar. Het gaat van Glenn Miller en Sammy Nestico, via ballroom en easy-listening en hits uit seventies tot de grote hits van nu.

Tournees en bajesconcerten

Big Band Balance speelde dichtbij en ver weg op bruiloften en partijen, in theaters op bedrijfsfeesten en ook heel bijzondere plekken. Pim: ‘We hebben met de band al veel meegemaakt. Intieme en kleine concerten in de Bijlmerbajes en in Amsterdam, Café De Vijzel – waar ze de hele voorpui uit de gevel haalden om ons te laten spelen – maar ook in de Heineken Music Hall, de Amsterdam Convention Factory, de Scheveningse pier, tijdens de Dutch Wedding Awards in een enorme kerk in Rotterdam en nog zoveel meer. En we gaan gewoon door, nu ook in De Vioolkist.’

Met dank aan het Cultuurfonds en Hilversum Mediastad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *